Зимі з весною помиритись, а нам - ніколи не сваритись!

Ми живемо в складний і цікавий час. Ламаються застарілі стереотипи, переоцінюються цінності, оновлюється наше суспільство. Дедалі частіше звертаємося до витоків нашої духовності. І з жалем переконуємося, що багато втрачено, загублено, забуто.
Ми призабули звичаї, обряди, мудрі заповіді дідів і прадідів. І це завдало всім нам неабиякої шкоди, адже людина сильна своєю громадськістю, почуттям любові до рідної землі, духовних надбань свого народу. Нам треба навчити дитину любити рідне місто чи село, звичаї та обряди предків, пісні, які співають мати і бабуся.
Кожного року ми проводимо у садочку свято Стрітення, яке запроваджене на честь події, коли Божа Мати принесла Ісуса Христа до храму на сороковий день після народження. Воно відзначається 15 лютого. В народі свято Стрітення вважають святом зустрічі зими з весною. Сонце йде на літо, а зима на мороз. Весна з зимою змагаються: котра з них переможе. Сама назва цього свята говорить сама за себе, - Стрітення, тобто, зустріч Зими й Весни.


Галерея "Зимі з весною помиритись, а нам - ніколи не сваритись!"

Залучаючи дошкільнят до підготовки та проведення календарно-обрядових свят, педагогічний колектив нашого закладу ставить за мету виховувати у дітей національну гідність, підтримувати інтерес до національної культури, прищеплювати любов та повагу до українських традицій, звичаїв. Вихованці групи «Веселий вулик» в цей день співали, водили хороводи, грали в народні ігри. Дівчатка наввипередки поспішали показати присутнім, що знають чимало народних прикмет. А хлопчики здивували запальним українським таночком «Повзунець»! В кінці веселого свята діти підкидали паперових пташок, зроблених власноруч, примовляючи «Лети, пташко, горою, принеси нам весну з собою!», а в групі ласували щойно спеченими Стрітенськими жайворонками.
Кiлькiсть переглядiв: 384

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.